شرکت برتر سال 94 در صنعت سرامیک
تدوین استراتژی بلند مدت بر پایه صادرات کاشی و سرامیک
پیاده سازی طرح های توسعه گوناگون هماهنگ با نیاز مشتریان
ایجاد و پیاده سازی ایده های نوین در صنعت کاشی و سرامیک
نوسازی تجهیرات تولیدی خط های تولید سرامیک با توجه به سابقه بیش از 30 ساله تولید
جذب نخبگان دانشگاه ها و همچنین متخصصان با تجربه صنایع گوناگون به ویژه صنعت کاشی و سرامیک
خط مشی کیفیت شرکت سرامیک البرز
فعالیت ما طراحی، تولید و فروش انواع سرامیک مینیاتوری و انواع سرامیک غیر مینیاتوری با کیفیت قابل رقابت جهانی می باشد. از آنجا که برترین هدف ما تحصیل رضایت مندی مشتری است، برآنیم با تکیه بردانش ، تجربه وتعهد کارکنان، در رسیدن به این امر بکوشیم و انجام درست امور از ابتدا، بهبود مستمر در تمامی فعالیت ها را سرلوحه کار خویش قرار دهیم . برای دست یابی به این مهم ، بر تداوم آموزش و آگاهی همکاران مصربوده و در فضایی دوستانه ، از همفکری ومشارکت این عزیزان ومنسوبین به این خانواده تولیدی اعم از مشتریان، تأمین کنندگان وسایر ذینفعان جهت همسویی با خواسته های آنان ، بهره خواهیم برد. ما به ارزش های انسانی معتقدیم وبر حفظ ایمنی و بهداشت پرسنل پایبندبوده، در جهت حفاظت از محیط زیست خود کوشش خواهیم نمود. نظام مدیریت کیفیت خود را بر پایه استاندارد ISO9001:2008 تدوین نموده و با رعایت قوانین و استــانداردهای ملی از تمـامی همکــاران انتظار می رود که وظایف و مسئولیت های تعریف شده در نظام کیفیت را به انجام رسانیده همکاری مناسبی با نماینده مدیریت در نظام کیفیت داشته باشند.
نظام تضمین کیفیت
گواهی نامه نظام تضمین کیفیت بر اساس استانداردهای کیفیت ISO9001:2000
با توجه به اینکه تامین نیازهای مشتریان و ذینفعان سرلوحه فعالیت های شرکت سرامیک البرز می باشد برای مدیریت مناسب کیفیت در تمامی فرآیندها، این شرکت نظام مدیریت کیفیت خود را بر اساس استاندارد بین المللی نظام مدیریت کیفیت ISO9001:2008 پایه گذاری کرده و اثر بخشی آن را به طور مداوم مورد ارزیابی قرار می دهد .
در راستای حفظ و گسترش صادرات محصولات به بازارهای برون مرزی خصوصاً کشورهای اتحادیه اروپا، شرکت سرامیک البرز اقدام به تعریف پروژه اخذ گواهینامه محصول اروپا (CE) نموده و با تلاش و همت کاشناسان و متخصصان خود موفق به دریافت این گواهینامه از شرکت SZUTEST جهت سه نوع محصول، " کاشی موزائیکی گروهی لعابدار" ، "کاشی سرامیکی لعابدار کف" و " کاشی ضد اسید"گردید.
تاریخچه کاشی و سرامیک
سفالگری از جمله باستانی ترین هنرهای بشری و در واقع سرمنشاء هنر تولید کاشی و سرامیک که نخستین آثار این هنر در ایران به حدود 10 هزار سال قبل از میلاد می رسد که به صورت گل نپخته بوده و آثار اولین کوره های پخت سفال به حدود 6000 سال قبل از میلاد بر می گردد . ادامه پیشرفت در صنعت سفالگری منجر به تغییراتی در روش تولید که شامل تغییر کوره ها، اختراع چرخ کوزه گری و هم در کیفیت مواد سفالگری نظیر رنگ آمیزی و لعاب کاری بوده است. زمان آغاز لعاب کاری که امکان ضد آب کردن و همچنین نقاشی کردن و زیبا سازی ظروف و سفال ها و تهیه کاشی را مقدور می کرد به حدود 5000 سال پیش می رسد. کاستی ها روش و دانش لعاب کاری را از بابل به نقاط دیگر ایران رواج دادند. بعد از اسلام با تشویق استفاده از ظروف سفالی و سرامیکی به جای ظروف فلزی، طلا و نقره صنعت سفالگری رشد تازه ای یافت و از صنعت سفال سازی و کاشی سازی برای آرایش محراب مسجد، ضد آب کردن دیوار حمام ها، ایجاد حوض و آب نما و ظروف و خمره و لوازم و کوزه ها و همچنین شیب بندی بام ها استفاده شده است.
ساختار سرامیک
لغت سرامیک از کلمه یونانی «کراموس» به معنی سفال یا گل پخته گرفته شده است و در واقع برای معرفی سرامیک باید گفت که عبارت است از هنر و علم ساختن و کاربرد اشیای جامد و شکننده ای که ماده اصلی و عمده آن خاک ها می باشند (این خاک ها شامل: کائولن و خاک سفال است). صنعت سرامیک در واقع محدود به ساخت ظروف و وسایل و قطعات سفالی ساده گذشته نیست و کاربردی شگرف در همه ابعاد تمدن و تکنولوژی نوین بشر امروز دارد. روش ساخت و تهیه کلیه وسایل سرامیکی تقریبا یکی است و بسته به کاربرد، تفاوت های جزئی در روش تولید دارد.
لعاب دادن کاشی و سرامیک
برای آنکه سطح جسم درخشنده، صاف و زیبا، ضد آب، ضد شیمیایی و در صورت نیاز آراسته شود روی آن را پس از خنک کردن با یک لایه نازک لعاب می پزند . لعاب (رنگ معدنی) به حالت مایع روی جسم خشک شده اندود می شود . لعاب ها اصولا مواد معدنی و سیلیسی هستند که یک لایه شیشه ای مانند در سطح خارجی سرامیک تشکیل می دهند.
کاربرد سرامیک ها
استفاده از سرامیک در کف سازی و نماسازی یا در تولیدات وسایل بهداشتی و مصالح ساختمانی نظیر انواع آجر سفال های تزئینی داخل و خارج ساختمان سفال های بام ساختمان، کانال های فاضلابی، سفال های ضد اسیدی همه از سرامیک هایی است که از دیرباز تهیه و مصرف می شده همچنین کاربرد سرامیک در صنایع مختلف نظیر تهیه وسایل مقاوم در برابر حرارت و الکتریسیته، فیوزهای الکتریکی، شمع اتومبیل، ریخته گری، تهیه المان های حرارتی بسیار دقیق، وسایل فضایی، سمباده، براده برداری، تراشکاری ها و ریخته گری فوق دقیق، آجرهای نسوز، مقره های الکتریکی، المان های تصفیه آب، پوسته موتور، گرافیت، بتن، مواد نسوز، بدنه سفینه های فضایی، انواع سیمان ها، محصولات شیشه ای و هزاران کاربرد دیگر که روز به روز بر اهمیت سرامیک می افزاید.
کاشی و کاربرد آن
کاشی یکی دیگر از محصولات سفالین و سرامیکی است که بویژه در ساختمان کاربرد و اهمیت ویژه ای دارد.
کاشی برای تزئینات داخل و خارج ساختمان و همچنین برای بهداشت و عایق رطوبت به کار می رود . کاشی تزئینی خارج ساختمان را به ویژه در اماکن مذهبی به کار می برند.
کاشی را در ابعاد و اندازه های گوناگون تولید می کنند. کاشی کف و دیواری را در ابعاد زیر 2×2 و 2×1 تا پنجاه در پنجاه سانتیمتر تولید می کنند که با رنگ های گوناگون می تواند یک نقاشی را در محل نصب نیز نشان دهد. کیفیت کاشی باید به نحوی باشد که تغییرات ناگهانی درجه حرارت 100 ـ 20 درجه سانتیگراد را به خوبی تحمل کرده و هیچ گونه آثار ترک در بدنه و یا لعاب آن ظاهر نشود. کاشی دیواری را برای حفظ بهداشت و رطوبت در آشپزخانه، محیط های بهداشتی، حمام و دستشویی استفاده می کنند. کاشی کف را نیز به علت ضد سایش بودن و مقاومت حرارتی و الکتریکی بالا، در آشپزخانه ها، حمام ها، آزمایشگاه ها، رختشوی خانه ها و کارخانجات شیمیایی به کار می برند. همچنین کاشی باید دارای ابعاد صاف و گوشه های تیز باشد.
تولیدی کاشی و سرامیک در ایران
در سال های اخیر کارخانجات تولید کاشی و سرامیک دیوار و کف زیادی در ایران ایجاد شده اند و تحول بزرگی در این صنعت به وجود آمده است و همچنین در مورد تولید وسایل بهداشتی و ظروف چینی و کارخانه مقره سازی که در ایران فعال می باشند و توانسته اند ظرف سی سال اخیر تولید کاشی و سرامیک را ازتولید کم و سنتی و نیمه صنعتی به حدود 70 میلیون متر مربع برسانند.
مزایای استفاده از روش پودر خشک در صنعت کاشی و سرامیک
یکی از روشهای تولید خاک جهت پرس(گرانول) در صنعت کاشی و سرامیک روش خشک است. برزیل به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ کاشی و سرامیک جهان، نمونه موفقی در استفاده از این سیستم است که 85 درصد از تولید هفتصد میلیون متر مربعی خودرا با این روش تولید می کند. در این سیستم، خاکهای ورودی به کارخانه خردایش و میکرونیزه شده و پس از تولید پودر میکرونیزه با دانه بندی مورد نیاز که تابعی از نوع خاک و نوع محصول تولیدی می باشد وارد دستگاه رطوبت زن و گرانولاتور می گردد. در این مرحله با استفاده از نازل آب به پودر به دست آمده افزوده و تبدیل به گرانول با منحنی دانه بندی مورد نیاز می شود . سپس گرانول به دست آمده آماده پرس و پخت می گردد. به این ترتیب نیازی به مصرف آب برای دوغاب سازی و در پی آن مصرف سوخت برای تبخیر آب مصرف شده نیست.
مزایای این روش عبارت است از :
با توجه به حذف اسپری ودوغاب میزان مصرف آب حدود 90در صد کاهش میابد. جهت تولید یک متر مربع کاشی با وزنی حدود 20کیلو گرم مقدار 13 لیتر آب در روش اسپری(تر)در واحد تولید گرانول مورد نیاز است.این مقدار در روش پودر خشک با توجه به رطوبت 5درصدی خاک 8/0 لیتر برای هر متر مربع میباشد.
در این روش احتیاج به مصرف گاز در اسپری درایر نیست. در حالی که جهت تبخیر 13 لیتر آب در روش اسپری 4/1 متر مکعب گاز طبیعی مورد نیاز است. به این ترتیب با نرخ های جاری، میزان صرفه جویی ریالی یک کارخانه کاشی با ظرفیت 6 میلیون متر مربع در سال حدود 7میلیارد ریال میباشد.
میزان مصرف برق به میزان 60 درصددر واحد تولید گرانول کاهش میابد. جهت تولید هر متر مربع کاشی در روش تر حدود 6/2 کیلووات برق مورد نیاز است که حدود 50درصد آن(3/1 کیلووات) در واحد تولید گرانول مصرف میشود.میزان مصرف برق در روش پودر خشک44/ کیلووات به ازا هر متر مربع در واحد تولید گرانول میباشد صرفه جویی ریالی به ازاء 6میلیون مترمربع در سال بالغ بر5/2 میلیارد ریال میباشد.
عدم استفاده از روان ساز که باعث صرفه جویی 200 ریالی به ازا هر متر مربع میگردد.
عدم استفاده از گلوله که با توجه به میزان مصرف 500گرم به ازا هر تن خاک باعث صرفه جویی 220 ریالی به ازا هر متر مربع میگردد.
خاکهای مورد استفاده جهت تولید کاشی کف بدنه قرمز ودیوار عمومااز نوع بالکلی و ارزان قیمت میباشد.در این روش ویسکوز بودن خاک با توجه به عدم تشکیل دوغاب اهمیتی ندارد.
با توجه به حذف سنگ شکن واستفاده از خاک های نرم وحذف اسپری درایر، همچنین کاهش مبزان مصرف برق وعدم مصرف گاز این روش در حفظ محیط زیست اثر بسزایی دارد.
میزان سرمایه گذاری جهت واحد تولید گرانول اعم از ساختمان وماشین آلات و تاسیسات با ظرفیت مشابه نزدیک به 50 درصد کاهش میابد.
با توجه به نکات فوق به نظر می رسد مزایای استفاده از این شیوه به اندازه ای بالا باشد که نه تنها سرمایه گذاران جدید بلکه دارندگان خطوط تولید سنتی(سیستم تر) را به اندیشه وادارد.
فرآیند تولید کاشی و سرامیک: سرامیک البرز
الف- آماده سازی مواد
این بخش شامل آماده سازی مواد اولیه جهت تهیه بدنه کاشی میباشد. مراحل مختلف این بخش با توجه به تکنولوژی بکار رفته جهت شکل دادن محصول تولیدی (تهیه بدنه) و همچنین با توجه به نوع محصول تولیدی متفاوت است. بعد از تهیه مواد اولیه و توزین آنها طبق فرمولاسیون مورد نظر کارخانه جهت تهیه بدنه هر محصول، مواد اولیه سخت خردایش میگردند. عمل خرد کردن سنگها (مواد اولیه) به وسیله انواع سنگشکنها و خردکنندههای فکی، غلطکی، چرخشی، چکشی و دوار انجام میگیرد. در ادامه خردایش، مواد اولیه تبدیل به پودر (گرانول) میشود. تهیه پودر نیز خود به دو روش تر و خشک صورت میگیرد. در روش خشک، مواد اولیه بعد از خردشدن، بصورت خشک در آسیابهای گلولهای آسیاب شده و بصورت پودر در می آیند، اما در روش تر، مواد اولیه به همراه مقدار معینی آب و مواد روانساز بوسیله آسیابهای گلولهای بصورت دوغاب درآمده و دوغاب بعد از هموژن شدن، توسط خشککنهای پاششی به ذرات پودر تبدیل میشود. در بعضی موارد خاص در صنعت تولید کاشی، از خمیر و یا اصطلاحاً از کیکهای پالایه (بوسیله روش اکستروژن) جهت تولید کاشیهای خاص استفاده میشود. برای سهولت عمل به هم زدن مواد در آسیابهای گلولهای، موادی با نام روانساز به آن اضافه میکنند که باعث جلوگیری از لخته شدن دوغاب و چسبیدن مواد به یکدیگر میشود.
ب- شکل دهی
پس از آمادهسازی مواد اولیه به صورت پودر به وسیله فشار پرس آن را تبدیل به بدنه کاشی مینمایند که در اصطلاح به این عمل تهیه بیسکوییت میگویند. در مواردی که مقدار آب موجود در پودر بدنه (گرانول) بیشتر از حدود 4 درصد باشد (حداکثر تا 9 درصد)، اصطلاح پرس نیمه خشک و یا مترادف آن اصطلاح پرس پودر را بکار میبرند. در مواردی که مقدار آب موجود در پودر بدنه کمتر از 4 درصد باشد، از اصطلاح پرس خشک استفاده میشود. روش پرس پودر در مجموع برای شکلهای نسبتاً ساده مورد استفاده قرار میگیرد.
ج- پخت
این بخش شامل کلیه مراحل خشک کردن و پخت، اعم از پخت بدنه و پخت لعاب میباشد. لازم به ذکر است که در مراحل مختلف این بخش، عملیات مونتاژ و پرداخت نیز انجام میگیرد، در صنایع تولید کاشی، با توجه به نوع محصول تولیدی و نوع تکنولوژی بکار گرفته شده، فرآیند تکپخت، دو پخت و سهپخت مورد استفاده قرار میگیرد. در ابتدا بدنه پخته شده و پس از لعاب زنی پخت دوم انجام میگیرد. در صنعت کاشی به منظور ایجاد تنوع و زیبایی بیشتر، در برخی از تولیدات با ایجاد نقوش بر روی کاشی دیواری به صورت چاپ بر روی کاشی، برای سومین بار پخته میشود. تولید کاشی کف بصورت تکپخت انجام میشود. همچنین آخرین تکنولوژی در تولید کاشی دیواری نیز، فرآیند تک پخت است. در این فرآیند، با توجه به همگونی درجه حرارت لازم جهت پخت بدنه و لعاب کلیه مراحل پخت در یک مرحله صورت میگیرد. فرآیند تولید کاشی دیوار در ایران عموماً به صورت دو پخت انجام میشود. در این فرآیند به علت نیاز به حرارت بالا جهت پخت و نیاز لعاب به کار رفته در آن (موسوم به فریت) به درجه حرارت پائین، پخت بدنه و لعاب در دو مرحله و در کورههای جداگانه با درجه حرارتهای مختلف انجام میشود. لعاب، لایه شیشهای نازکی است که سطوح بدنههای سرامیک را میپوشاند. با توجه به خصوصیات مکانیکی و مقاومت شیمیایی مورد انتظار از قطعه تولیدی، بطور کلی دو نوع لعاب در ساخت این فرآوردهها استفاده میشود، لعابهای خام و لعابهای فریتشده. در تولید کاشی کف به علت نیاز به مقاومت شیمیایی بالا از لعاب خام و در تولید کاشی دیواری که نیاز به لایه لعابی با مقاومت کمتر دارد، از لعاب پخته و یا اصطلاحاً فریت شده استفاده میشود.
د- درجه بندی و بسته بندی
این مرحله شامل درجهبندی فرآوردههای نهایی و بستهبندی جهت عرضه به بازار است که به دو روش دستی و یا اتوماتیک میتواند انجام گیرد( فصلنامه سرامیک و ساختمان ایران ، فروردین1391 ).
کاشی و سرامیک
موزائیک
یک ماه حضور رایگان درسایت برای مشتریان جدید تا بررسی مدارک سازندگان و تولید کنندگان
تولید کنندگان که قدمت بالای پنج سال دارند از لینک زیر پرداخت را انجام دهند
لینک پرداخت سازندگان دارای پروفایل
لینک پرداخت زیر جهت پرداخت سازندگان و تولید کنندگان جدید ( ساخت صفحه اختصاصی رایگان میباشد)
لینک پرداخت سازندگان جدید بدون پروفایل
لطفا جهت تماس تلفنی و مشاوره رایگان و بررسی صحت تولید کننده یا سارنده ایرانی در سایت ثبت نام کنید
و یا به شماره زیر مسیج بزنید تا پشتیبانی وبسایت با شما تماس بگیرند :
09140123123
شرکت سرامیک البرز
شرکت برتر سال 94 در صنعت سرامیک